Добави статия
13Юни
Как да използваме телевизора като монитор
снимка: Flickr (CC) kugelfish
гласове: Гласувай 4 4
прочитания:6030

Как да използваме телевизора като монитор

автор: Мартин Дешев

Защо да се мъчите на малкия дисплей на лаптопа, когато искате да гледате филм? Свържете го с телевизора и се насладете на екшъна така, както подобава.

Нуждаете се от: лаптоп (може и настолен компютър разбира се, но трябва да близо до телевизора), кабел и HD телевизор.

1. Какъв кабел? Това зависи основно от хардуера, с който разполагате. Най-добрият вариант е HDMI или DVI. Но докато всички HD телевизори разполагат с HDMI, малко могат да се похвалят с DVI порт. Обратното е в сила за компютрите. VGA портовете за момента са най-често срещани както при компютрите, така и при HD телевизорите.

2. Независимо от вида на кабела, процедурата е една и съща. Първо свържете двете устройства (може да са включени, не е проблем).

3. Включете телевизора на съответния режим за приемане на сигнал от дадения порт. Например от Source или Input менюто изберете VGA, ако използвате VGA порт.

4. Обикновено това е достатъчно и телевизорът веднага ще покаже изображение. Силно вероятно е обаче то далеч да не е това, което очаквате.

5. За целта трябва да коригирате резолюцията от компютъра. Кликнете с десен бутон на мишката на декстопа и изберете Screen Resolution (за Vista и 7). Тук ще са изобразени двата дисплея.

6. От менюто Display изберете телевизора. От Resolution посочете резолюцията на вашия телевизор. От менюто Multiple Displays може да изберете дали екранът да се копира (т.е. да се вижда едно и също) и на двата монитора или да бъде разширен (т.е. телевизорът да е като допълнителна площ). Полезно от гледна точка на това, че може да вършите нещо друго на единия монитор, докато някой гледа филм на другия.

Категория: Електронен
коментари:0
Само регистрирани потребители имат възможност да пишат коментари!
Ако вече имате регистрация моля влезте в профила си от тук или се регистрирайте.
еКак-здраве
Как да се пазим от кариес
Как да се пазим от кариес
Медицината търси все нови и по-ефективни методи за борба с кариера.
еКак-авто
Как да различаваме автомобилните купета?
Как да различаваме автомобилните купета?
Видовете автомобилни купета се...
еКак-бизнес
Как да се прехвърля от чуждестранен университет в български?
Как да се прехвърля от чуждестранен университет в български?
5 конкретни стъпки, които трябва да имате предвид.