Добави статия
19Юли
Как да изрежем част от снимка
снимка: Microsoft
гласове: Гласувай 2 2
прочитания:6246

Как да изрежем част от снимка

автор: Мартин Дешев

 

Изрязването на излишните части от една снимка, може да я превърне в шедьовър. Направили сте например прекрасен пейзаж, но в краищата му се вижда парапетът или част от някой турист минал точно пред вас? С лекота може да го заличите от кадъра си и да си направите хубавата снимка, която искахте.

1. Изрязване във Photoshop. Отворете снимката във Photoshop и изберете инструмента Crop. Маркирайте зоната, която искате да запазите, и в полето Options кликнете отметката, за да я изрежете. Запаметете като ново изображение.

2. Изрязване в Paint. Макар да е доста семпъл редактор, Paint позволява лесно и бързо да изрязвате снимки. Отворете кадъра в Paint и изберете инструмента Select. Отново маркирайте частта, която искате да запазите. Използвайте комбинацията CTRL+C, за да копирате изображението, след това натиснете CTRL+N, за да отворите ново платно за редакция и след това CTRL+V, за да поставите изрязаната снимка. Запаметете изображението.

3. Изрязване чрез Office Picture Manager. Кликнете с десен бутон на снимката и изберете Open with… -> Microsoft Office Picture Manager. Кликнете на Edit Pictures и изберете Crop. Може да въведете конкретни пиксели за изрязване или да маркирате зоната чрез кликване на плъзгачите. Кликнете ОК и запаметете като ново изображение.

4. За Mac потребители. Отворете снимката в Preview. Кликнете и задръжте върху снимката и маркирайте зоната, която искате да запазите. Кликнете на Tools -> Crop.

Категория: Техничар
коментари:0
Само регистрирани потребители имат възможност да пишат коментари!
Ако вече имате регистрация моля влезте в профила си от тук или се регистрирайте.
еКак-здраве
Как да се пазим от кариес
Как да се пазим от кариес
Медицината търси все нови и по-ефективни методи за борба с кариера.
еКак-авто
Как да различаваме автомобилните купета?
Как да различаваме автомобилните купета?
Видовете автомобилни купета се...
еКак-бизнес
Как да се прехвърля от чуждестранен университет в български?
Как да се прехвърля от чуждестранен университет в български?
5 конкретни стъпки, които трябва да имате предвид.