16Фев
Как да изберем таблет за бизнес дела
снимка: Flickr (CC) Yutaka Tsutano
гласове: Гласувай 0 0
прочитания:754

Как да изберем таблет за бизнес дела

автор: Мартин Дешев

Бавно, но сигурно таблетите започват да навлизат в ежедневието ни. Основната идея на устройствата е да улеснят мобилното интернет сърфиране, но стават все по-предпочитани и за бизнес дела. Ако искате да ползвате таблет за по-лесно ръководене на бизнес делата, ето какво трябва да съобразите.

1. Операционна система. Противно на очакванията, операционните системи за таблети са 3 – iOS, Android и Windows. Макар таблетите с Windows 7 да са съвсем малко и доста скъпи, те дават най-добра съвместимост между таблета и останалите ви устройства. В края на годината ще се появят и Windows 8 таблетите. При iOS и Android ще трябва да вложите малко повечко средства в закупуването на професионалните приложения, които ще подобрят съвместимостта им с останалите ви технологии.

2. Приложения. С Windows таблетите приложенията не са особен проблем. Стига да не изисква сериозни системни ресурси, ще може да работи добре. Тъй като обаче интерфейсите им не са оптимизирани за тъчскрийн, иконите ще са дребни. Това означава, че е силно наложително да ползвате стилус.

3. Аксесоари. Повечето таблети се предлагат с доста голям набор от аксесоари. Задължителни за по-лесна работа са папка с вградена клавиатура, а защо не и Bluetooth мишка. Последната ще изисква повече място, така че може да минете и без нея. Но клавиатурата ще е силно наложителна, ако ще пишете много имейли или документи.

4. Размери. Постепенно на пазара се появяват различни по размер таблети. Ако пътувате много, големият 10.1-инчов модел може и да ви е малко неудобен. Но от друга страна 7-инчовият дисплей може да е твърде дребен, ако често ще боравите с текст.

5. Допълнителни възможности. Таблетите са снабдени с редица други възможности – W-iFi, Bluetooth, 3G, USB, камера, дори HDMI портове и т.н. Тъй като ще ползвате таблета за работа, не ви трябва HDMI поддръжка и подобни. Но за сметка на това колкото повече технологии за свързване, толкова по-добре. Затова се насочете към таблет с W-Fi, 3G, Bluetooth.

6. Капацитет. Някои таблети разполагат само с вградената си памет, други предоставят и слот за micro SD карти. В ерата на интернет това не е от особено значение. Дори и да нямате достатъчно памет, винаги може да съхранявате по-малко важните файлове в облачни услуги като dropbox, iCloud, SugarSync и т.н.

7. Не очаквайте, че таблетът ще замени изцяло необходимостта от други устройства, за да вършите работата си. Гледайте на него като на асистент, не като на основно устройство.  

Категория: Мобилен
коментари:0
Само регистрирани потребители имат възможност да пишат коментари!
Ако вече имате регистрация моля влезте в профила си от тук или се регистрирайте.
еКак-здраве
Как да се пазим от кариес
Как да се пазим от кариес
Медицината търси все нови и по-ефективни методи за борба с кариера.
еКак-авто
Как да различаваме автомобилните купета?
Как да различаваме автомобилните купета?
Видовете автомобилни купета се...
еКак-бизнес
Как да се прехвърля от чуждестранен университет в български?
Как да се прехвърля от чуждестранен университет в български?
5 конкретни стъпки, които трябва да имате предвид.