28Фев
Как да си водим бележки в Opera
снимка: www.sxc.hu
гласове: Гласувай 2 2
прочитания:864

Как да си водим бележки в Opera

автор: Мартин Дешев

Макар и да не може да се похвали с популярността на Internet Explorer или Firefox, Opera не отстъпва по нищо на своите конкуренти. Нещо повече - браузърът разполага и с някои доста удобни функции. Например възможността за водене на бележки, без необходимост да се прескача постоянно в Notepad, Word или друг текстов редактор. Ето как може да задействате режима (тествано е и работи под Opera 11).

1. Стартирайте Opera.

2. Посетете уебсайт и потърсете текст, който ви интересува. Маркирайте го и натиснете десния бутон на мишката. Изберете реда Copy to Note (копирай в бележка).

2. Натиснете бутона Menu в горната лява част на Opera. Изберете Notes. Ще се отвори нов таб в браузера, който ще е озаглавен Notes.

3. Отворете таба Notes. В лявата колона ще видите текстовете, които сте копирали, а в дясната ще може да въвеждате текст за свой лични бележки.

4. Може да пишете бележки на който и да е ред. Така лесно ще синхронизирате вашето мнение с копирания текст. Когато пишете бележка, тя ще се отразява и в лявата колона, но ще е означена по друг начин, така че лесно ще различавате вашия текст от копирания.

5. Ако събирате данни от няколко сайта, имате възможност лесно да организирате текстовете. За целта натиснете Add и изберете New Separator от менюто.

Категория: Техничар
коментари:0
Само регистрирани потребители имат възможност да пишат коментари!
Ако вече имате регистрация моля влезте в профила си от тук или се регистрирайте.
еКак-здраве
Как да се пазим от кариес
Как да се пазим от кариес
Медицината търси все нови и по-ефективни методи за борба с кариера.
еКак-авто
Как да различаваме автомобилните купета?
Как да различаваме автомобилните купета?
Видовете автомобилни купета се...
еКак-бизнес
Как да се прехвърля от чуждестранен университет в български?
Как да се прехвърля от чуждестранен университет в български?
5 конкретни стъпки, които трябва да имате предвид.